‘Sterrendag’ voor (on)beperkt sporten in de Bommelerwaard

Sterrendag BommelerwaardOp zaterdag 12 september organiseert voetbalvereniging HRC ’14 in Hurwenen een ‘Sterrendag’ . Tijdens deze dag kunnen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kennis maken met het aangepaste sportaanbod in de Bommelerwaard. Burgemeesters Van den Bosch (Zaltbommel) en Van Kooten (Maasdriel) trappen de dag om 11.30 uur af op het voetbalveld aan de Groenestraat in Hurwenen.

Vanaf de aftrap om 11.30 uur kunnen geïnteresseerden kijken naar en meedoen met voetbal, dans, rolstoelbasketbal en een workshop muziek maken. Ook wordt tijdens deze dag de digitale sportzoeker van Uniek Sporten ingezet. De digitale sportzoeker helpt bij het vinden van een passende sport in de eigen omgeving. Verder zijn de clowns van wensstichting Shamajo aanwezig, kan men zich uitleven op een springkussen of geschminkt worden. De ‘Sterrendag’ eindigt om 15.00 uur en is voor deelnemers en toeschouwers gratis.

De ‘Sterrendag’ is een initiatief van voetbalvereniging HRC ’14, Balletschool Bommelerwaard en basketbalvereniging Ardito. Daarbij wordt samengewerkt met de consulent aangepast sporten Rivierenland in het kader van het project ‘Ik kies. Rivierenland Gezond’. Dit door de GGD gecoördineerde project besteedt onder andere aandacht aan het belang van bewegen voor de gezondheid van mensen met en zonder beperking.