SV BLC Mini’s – HRC’14 Mini’s (6-5)

“Mini voetbal ontgroeid”

Zaterdag 25 April 2015, wedstrijddag 7 in de voorjaarscompetitie. Vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen koploper SV BLC. Deze ploeg heeft slechts één keer verloren in deze competitie. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg was de eerste in de voorjaarscompetitie en werd ondanks doelpunten van Marijn (2x) en Jasper (1x) jammerlijk verloren met 3-5. We hebben dus wat recht te zetten en willen ze graag de tweede verliespartij van het seizoen toedienen.

Vorige week hebben we helaas verloren van FC Engelen (3-6) en konden de reeks overwinningen dus niet voort zetten. Omdat er 4 tegen 4 gespeeld werd, en er dus veel wisselingen plaats vonden, werd de 2de helft te rommelig en verloren zodoende de controle over de wedstrijd. Toch was er de tomeloze inzet en vechtlust die boven kwam drijven en waar we op voort kunnen borduren. De training op donderdag werd weer druk bezocht, en er werd al getraind met een oog op volgend jaar (keepers). De spelers trainde goed en er werd afgesloten met een zinderende partij waarbij de goal van Teddie onderkant lat zeker noemenswaardig is. De boys zijn er klaar voor en willen gaan stormen bij SV BLC!!

De Wedstrijd:

Na zijn wereldpartij van vorige week (goal , assist, Man of the Match) , heeft Luit aangegeven toe te zijn aan een weekje vakantie. De redenen wilde hij niet direct naar buiten brengen via de pers, maar het had iets te maken met niet meer normaal over straat kunnen.. Om te voorkomen dat hordes fans hem alsnog op gaan zoeken, word het vakantie adres maar niet vermeld in dit verslag. We gaan dus met 8 man op pad vandaag. Iedereen is ruim op tijd om af te reizen naar het complex van SV BLC. Daar aangekomen zien we dat ook hier kleedkamer 1 is gereserveerd voor onze mannen. Terwijl wij de warming up doen, moet het speelveld nog uitgezet worden. Waarbij ze 4 pionnen genoeg vonden zodat er een onzichtbare zijlijn was.. altijd handig. Terwijl wij met het afwerken begonnen zijn, zien we dat de tegenstander uiteindelijk 6 spelers heeft. We gaan vandaag dus 5 tegen 5 spelen op een heel klein veld zonder zijlijn. De opstelling:

Achterin : Kamikaze Kay – Stormram Sem – Sneltrein Marijn
Voorin : Tovenaar Thijs – Turbo Teddie

Wissel : Rambo Bram, Revelatie Ralph en Dribbelkoning Jasper

De wedstrijd is in gang gezet en meteen zien we dat de jongens iets willen neerzetten vandaag. Toch is het SV BLC die uit het niks op 1-0 komt. Niet goed uitstappen waardoor de goal vrij komt, dat zijn kansen die de koploper niet onbenut laat. Zoals U weet, stropen onze boys vervolgens de mauwen op om er tegen aan te gaan. Met name de wil om over te spelen is noemenswaardig. Ondanks dat het veld erg klein is en het druk is, kijken onze boys in balbezit steeds of er mischien een medespeler beter voor staat. Erg mooi om te zien! De 1-1 is daarom ook een plaatje waar FC Barcelona jaloers op zou worden. Sem vervoverd na goed verdedigen de bal en houd het overzicht. Hij speelt Marijn perfect aan die even versneld en vervolgens voor geeft aan de vrijstaande Teddie. Zulke kansen zijn aan onze Turbo wel besteed en hij schiet onberispelijk binnen, 1-1! Na nog een aantal mooie combinaties en aanvallen, die jammer genoeg steeds tegen gehouden worden door de handbalverdediging van BLC, bereiken we de rust met een 1-1 stand.

In de rust bleven we op het veld en kregen we voor de verandering rode cola. Wat daar precies in zat weet ik niet , maar de 2de helft zou een doelpuntenfestijn worden. Blijf dus vooral lezen! Na een aantal wisselingen gedurende de eerste helft en tijdens de rust, is de beginformatie voor de 2de helft als volgt, achterin : Marijn, Ralph en Bram. Voorin: Jasper en Teddie.

De 2de helft is amper begonnen en BLC heeft alweer de 2-1 gemaakt. Bijna identiek aan de eerste goal staan we te breed, en is het bij balverlies meteen gevaarlijk. We pakken het weer op en gaan door met combineren. Na een overtreding op Ralph mag Teddie aanleggen voor een vrije trap, deze word met de grootste moeite geblokt maar de net ingevallen Thijs is er als de kippen bij om de 2-2 binnen te prikken! En op het moment dat we denken dat we erop en erover kunnen, staan we binnen de kortste keren tegen een 5-2 achterstand aan te kijken. Tegendoelpunten die komen omdat we proberen te voetballen, net iets te lang wachten met overspelen, of net iets te zacht inspelen. Allemaal dingen die juist positief zijn en waarbij we kunnen zien dat onze boys het Mini voetbal ontgroeid zijn. Waar tegenstanders louter scoren door blind naar voren te schieten, te profiteren van fouten, of individuele acties, zijn wij al een stap verder en proberen elkaar in stelling te brengen doormiddel van mooie passjes en loopacties zonder bal. Helaas is het op zo’n klein veld, zonder keeper, bijna altijd een goal als daar iets in fout gaat. Volgend jaar zullen onze boys F worden en is het veld dus veel groter en spelen we met een keeper. Ik denk dat we daar al aan toe zijn en we zullen gaan zien dat we op een half veld veel tegenstanders stuk zullen gaan spelen. Enfin, terug naar de wedstrijd van vandaag. Onze helden zouden onze helden niet zijn, als ze uit deze positie er toch nog een spannend slot van weten te maken. Na wederom een overtreding op Ralph is het wederom Teddie die mag aanleggen voor een vrije trap. Vlak voordat hij de vrije trap neemt, trekt ie nog even snel zijn wondersloffen aan en gaat klaar staan. De scheidsrechter fluit en onze Turbo begint aan zijn aanloop, raakt de bal perfect, en de bal verdwijnt snoeihard en loepzuiver in de hoek, 5-3! Amper klaar met juichen ligt de 6-3 alweer in het netje, niet opletten is hier de reden van. De scheidsrechter geeft aan dat er nog 3 minuten worden gespeeld, en de wedstrijd lijkt gedaan. Dan is daar onze goalgetter Jasper die na een mooie kapbeweging de bal perfect voor zijn rechtervoet legt, een hoekje uitkiest, en zeer beheerst de 6-4 binnen schiet! Met nog anderhalve minuut op de klok is het Jasper die snel ingooit naar Sneltrein Marijn, die op zijn beurt de lange hoek open ziet en de bal perfect binnen schuift , 6-5!! Zou het dan nog kunnen ?? Zouden we er nog een gelijkspel uit kunnen slepen, of mischien nog meer?? De tegenstander heeft de resterende minuut 5 keepers in de goal staan waardoor we helaas niet meer kunnen scoren en de eindstand 6-5 is. Ondanks de tegenslagen in de wedstrijd, zijn onze boys blijven combineren en overspelen met tot gevolg dat we bijna nog hadden gewonnen! Goed gewerkt boys!!

Man of the Match: Stormram Sem! Waar Sem begin dit jaar vooral tegen hield en ballen naar voren schoot, krijgt hij met de week meer overzicht en stond daardoor ook aan de basis van een aantal mooie aanvallen vandaag. Ondanks dat er af en toe een foutje werd gemaakt, bleef hij proberen om over te spelen en dat is een groot compliment waard! Ga zo door Sem!!

Volgende week spelen we de kraker in en tegen Hedel om 9.00uur. Nadat wij thuis deze derby met 5-2 wisten te winnen, zal Hedel er alles aan doen om revanche te nemen! Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden waarbij alle support welkom is. Zoek daarom geen redenen en excuses om niet te komen, maar zoek vooral redenen en excuses om WEL te komen! Graag zie ik jullie allen zaterdag om 9.00uur in het hol van de leeuw! Tot dan!