SVSSS F2 – HRC’14 F1 (9-2)

“De Aanvoerdersband”

Zaterdag 26 September 2015, wedstrijddag 1 voor onze F1. Ik hoor U denken : “Wedstrijddag 1? Hij zal wel een foutje hebben gemaakt..”. Niets is minder waar. We zijn in een nieuwe competitie geplaatst in de 3de klasse i.p.v de 2de klasse. Na een aantal nederlagen is er in goed overleg besloten dit te doen. Ondanks dat het een niveau lager is, zitten we nog steeds veelal bij F1 en F2 teams, wat betekend dat de tegenstander vaak nog 2de jaars F zal zijn. Van onderschatting dus geen sprake! Vandaag staat voor ons een wedstrijd tegen een onbekende tegenstander op het programma, namelijk de uitwedstrijd tegen SVSSS F2 uit Udenhout.

Na vorige week verloren te hebben van BVV, stond er weer een trainingsweek op de planning. De trainingen werden zoals U gewend bent, weer zeer goed bezocht. Deze week stond vooral techniek en samenspel centraal. Dribbel oefeningen werden afgewisseld met verschillende kaats vormen, en de vooruitgang was meteen al zichtbaar. Na zo’n goede trainingsweek moest er op de zaterdag toch wel een mooi resultaat uit vloeien.

De Wedstrijd:

Er werd weer verzameld op het sportpark in Rossum. De zon schijnt en iedereen is mooi op tijd voor de lange reis richting Udenhout. Druk werd erg gespeculeerd wie er in zou staan en wie niet, maar het gesprek van de ochtend ging toch vooral over het feit wie o wie er aanvoerder zou zijn. Op het mooie complex van SVSSS aangekomen werd de opstelling dit keer voor het omkleden verteld, en de aanvoerder bekend gemaakt voor de wedstrijd. Wij als leiding hebben de volgende regels samengesteld voor het aanvoerderschap. Je moet de zaterdag ervoor goed hebben gespeeld, de week goed en fanatiek hebben getraind, en je moet uberhaupt vaak komen trainen. Dat wil dus zeggen dat je een echt voorbeeld moet zijn voor het team en je stinkende best moet doen. Ook wil dat zeggen dat iedereen in aanmerking komt om aanvoerder te zijn, dit omdat de band van arm naar arm zal gaan gezien de prestaties van de spelers. Na dit seizoen zal een vaste aanvoerder worden gekozen, die het dit jaar het beste heeft gedaan. De aanvoerder van vandaag was redelijk snel gekozen. Na zijn goede wedstrijd van vorige week, en fanatieke en geconcentreerde trainingen, is de aanvoerder vandaag Thijs. Wat rest is de opstelling:

Keeper: Teddie
Verdediging: Ralph – Sem – Thijs (c)
Aanval: Marijn – Kay – Jasper

Wissel: Bram en Tijn

De teams staan klaar voor de aftrap, en daarbij staat de wedstrijd onder leiding van een hele jonge maar achteraf gezien zeer goed fluitende scheidsrechter. Leuk om te zien dat die club jeugdleden een scheidsrechters cursus aanbieden en dat daarbij veel wedstrijden gefloten worden door jeugdleden. Mischien een idee voor onze eigen club? Door met de wedstrijd.. Te zien was dat elke speler van de tegenstander een 2de jaars F is, en het zal dus weer een zware wedstrijd worden. De beginfase ging vrij gelijk op. Wij probeerde via de zijkanten op te bouwen en te voetballen. En zij waren gevaarlijk door hun boomlange spits, ook wel “Het Kanon” genoemd. Na een miscommunicatie tussen Thijs en Jasper, pikt hun spits de bal op om vervolgens verwoestend hard de bal in het net te schieten. Teddie kon de bal alleen maar horen. Kort daarna besluit de spits weer 2 kanonskogels af te vuren, met als resultaat een 3-0 stand. Onze boys bleven overspelen en daar kwam een wereld aanval uit. Ralph ontvangt de bal en speelt Marijn in de loop aan, vervolgens gaat Marijn de 1-2 aan met Jasper en kan zo vrij schieten, helaas kon de keeper de bal tegenhouden want deze aanval had een beter lot verdiend! Een paar goede aanvallen en kanonschoten verder bereiken we de rust met een stand van maar liefst 7-0. Ondanks dat er goed gespeeld word, staat er gewoon geen maat op “Het Kanon” .

In de rust bleven we op het veld en werd besproken wat er goed is gegaan en wat er beter kan. Na een aantal wisselingen is de opstelling voor de 2de helft als volgt: Keeper is Kay. Achterin staan Thijs, Teddie en Ralph. Voorin staan Marijn, Bram en Tijn. In de wissel staan dit keer Sem en Jasper.

De jongens beginnen scherp aan de 2de helft, op zoek naar verdiende doelpunten. In de loop van de 2de helft is goed te zien dat wij voetballend een stuk beter zijn, en dat onze jongens over een goede conditie beschikken. De tegenstander ging daardoor steeds meer overtredingen maken waar iedere keer voor gefloten werd door de goed fluitende scheidsrechter. Na een overtreding op het middenveld gaat Teddie achter de bal staan. Hij ziet onze Sneltrein Marijn naar voren rennen en speelt de bal mooi over de verdediging. Marijn komt vrij voor de keeper, speelt deze heel mooi uit, en rond beheerst af : 7-1. Niet heel veel later veroveren we op vechtlust de bal, en komt de bal via Teddie terecht bij Ralph. Onze Ralph aarzeld geen moment en schiet de bal mooi in de hoek : 7-2. Na een aantal wisselingen is onze voorhoede in de vorm van Marijn, Teddie en Jasper, levensgevaarlijk. De keeper moet een aantal reddingen verichten om ons niet dichter in de buurt te laten komen. Ook schiet Jasper na een mooie actie de bal jammer genoeg op de paal. Na weer een mooie kans en goed schot van Teddie, krijgen we in de counter de 8-2 om de oren. Waar wij de meeste aanspraak maken op doelpunten, word ook nog 1 minuut voor tijd de 9-2 gemaakt en fluit de scheidsrechter kort daarna af. Ondanks de grote nederlaag, is er toch goed gevoetbald en had de tegenstander jammer genoeg een grote spits die elke bal er snoeihard in schoot. De afluitende penalty serie werd wederom gewonnen, met een paar mooie reddingen van Kay. En liet Sem zien, dat hij ook zo hard als een kanon kan schieten.

Man of the Match: Sneltrein Marijn! Marijn is dit seizoen goed bezig. Naast zijn bekende snelle acties waarbij hij de tegenstander zijn hakken laat zien, speelt hij nu ook veel over, met de mooie 1-2 met Jasper als voorbeeld. Ook heeft hij een fantastische inzet laten zien! Goed bezig Marijn!

Volgende week spelen we thuis in Hurwenen tegen NEO’25 F1 op de ongebruikelijke tijd van 11.30uur. Komende week zullen we ook weer hard gaan trainen om volgende week te kunnen stormen en een goed resultaat neer te zetten. Benieuwd naar wie er aanvoerder is, de ontwikkeling van de boys, en of er gewonnen gaat worden? Kom dan allemaal kijken en moedig ons aan op het sportpark van Hurwenen om 11.30uur! Tot dan!