TEC 6 – HRC’14 5 (1-4)

TEC 6 – HRC’14 5 (1-4)

Vandaag reisden we af voor de allereerste confrontatie van dit seizoen tegen onze tegenstander TEC in Tiel.Met wederom een gehavend elftal, blessures, namen we Daniel de Vries en Gerjo de Jongh mee als invallers voor ons team. Onze dank hiervoor is enorm…. We wisten niet wat we verwachten konden maar wisten wel dat TEC een goed team heeft dat met 4 punten minder dan de nummer twee Buren op de ranglijst staat.

Dus was het zeker belangrijk dat er minimaal een punt uit dit duel gehaald moest worden. Het vertrouwen was er want na 11 wedstrijden en nog steeds ongeslagen op de nummer 1 positie staan is werkelijk een mooi resultaat. De opstelling werd bekend gemaakt en daar begon dan het duel tegen het team van TEC. Waar HRC zich meestal comfortabel hun eigen spel kon spelen werd er al gelijk gemerkt dat vandaag alle zeilen bij gezet moesten worden voor een goed resultaat.

Het team van TEC speelde goed op alle linies en HRC werd steeds verder terug gedrongen op eigen veld. Toch kwam er plots een opening van HRC waarin Patrick van Santen de 0-1 scoorde via onderkant lat. Maar tot onze verbazing reageerde de scheidsrechter dat er niet gescoord was. Direct in hetzelfde spel moment kon TEC daarvan profiteren door de bal snel naar hun spitsen te spelen en daar was ineens de 1-0 een feit. Zeer jammer te noemen maar HRC keek nu ineens tegen een achterstand aan. Het spel moest beter van HRC maar het was of de voetbalgoden zich vandaag tegen het team keerde. Niets lukte en steeds meer kwam er onzekerheid in het spel van de gasten. Daarvan profiteerde TEC nog tweemaal zodat HRC kon rusten met een 3-0 achterstand. Was het vandaag dan toch zo’n dag dat HRC voor de eerste keer dit seizoen ging verliezen?

In de rust werden de momenten van de eerste helft terug gehaald en gingen we de tweede helft in met het gezicht van een bijna onttroonde kampioen…
Toch hadden we momentjes in de tweede helft om de stand wat dragelijker te maken maar helaas op de een of andere manier lukte het HRC niet om een vuist te maken. TEC kon nog een maal scoren en zette daarmee de wedstrijd definitief op slot. Gelukkig kon topscoorder Manuel Sterk de hatelijke nul veranderen in een goal. 4-1 werd de uitslag en daarmee het eerste verlies van het vijde team van HRC’14.

Een terechte uitslag waarin de tegenstander beter was als de gasten en het team van HRC’14 geen vuist kon maken tegen dit oppermachtig vandaag spelend elftal van TEC.

Volgende week alweer een topper dan tegen de huidige nummer twee Buren in Buren. Hopelijk heeft het team van deze wedstrijd geleerd en kan men dit meenemen naar volgende week waarin het echt alles anders zou moeten doen als vandaag want anders wordt het zeker nog spannend binnen deze competitie om de strijd voor de titel..

Graag tot volgende week met hopelijk een beter bericht dan vandaag…

Doelpunten 1ste helft :
1-0 TEC
2-0 TEC
3-0 TEC

Doelpunten 2de helft :
4-0 TEC
4-1 Manuel Sterk