t’Goy DA1 – HRC’14 DA 1 (2-1)

In een pittige wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, hebben de dames van HRC 3 punten laten liggen. De wedstrijd begon in het voordeel van HRC. De bezoekers creëerden een aantal mooie kansen en de thuisploeg kwam er niet echt aan te pas. Pas na een klein half uur ontstond de eerste kans voor de dames van t Goy. Dankzij een knappe redding van keepster Bianca van Ballegooijen, die in een 1 op 1 situatie uiterst cool de bal redde, bleef de 0-0 op het scorebord. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong een paar minuten later. Na een foutje achterin, profiteerde de spits van t Goy. Ondanks de redding in eerste instantie van de keepster, werd de bal in tweede instantie toch binnen getikt.

Na rust werd de druk van de thuisploeg wat groter en de onrust bij de vrouwen van HRC ook. Na een kwartiertje werd de keepster van HRC omver geduwd bij een corner, maar ondanks deze overtreding werd het doelpunt dat daardoor gemaakt kon worden, toch toegekend. En zo stond de thuisploeg ineens met 2-0 voor.

De dames van HRC zette alles alles om de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken. Twintig minuten voor tijd werd die druk beloond. Rosanne van Hemert speelde zich vrij op rechts, haar voorzet werd heel beheerst door Arielle Hoskam binnengelopen. In de resterende tijd lukte het de bezoekers niet meer om de gelijkmaker te scoren. En zo werd verloren van de nr 2. Volgende week spelen de dames van HRC thuis tegen de dames van Houten. De wedstrijd begint om half 11 op sportpark Hurwenen.