Trainer Coen Burg: “Een nieuwe club vormgeven heeft wel wat”

HURWENEN – HRC’14 keert als ongeslagen koploper terug naar Rossum. De septembermaand in Hurwenen heeft het team van trainer Coen Burg goed gedaan. Na de 2-1 overwinning op SRC gaat de ploeg alleen op kop. De volgende wedstrijden, in oktober, worden volgens afspraak in Rossum afgewerkt. “Dat is sinds de fusie tussen Hurwenen en Rossum de afspraak”, legt Burg uit. “En het bevalt ons goed. Tijdens de wedstrijden is de sfeer op beide sportparken goed. De spelers pikken dat prima op, ze winnen op alle velden.”

Zondag had HRC’14 een hele kluif aan het door voormalig WNC-speler Eugène Rademaker getrainde SCR. Kevin de Vries, nog altijd heel belangrijk voor de fusieclub, kopte zijn team naar een verdiende 1-0 voorsprong. Ook het tweede deel was voor de thuisclub. De gasten kwamen nog wel langszij, maar de winnende treffer kwam van de voet van de jeugdige Jordy Verwers, 2-1. Kijkend naar de ranglijst is Burg verrast. “In deze competitie spelen drie clubs die vorig seizoen nog derdeklasser waren. Daar verwacht ik nog wel wat van.”

Coen Burg

Het trainers duo Burg/Netten is blanco bij HRC’14 ingestapt. Burg: “Zo’n nieuwe club vormgeven heeft wel wat. Wij zijn goudeerlijk en geven iedereen een kans. De nadruk is gelegd om het team vooruit te helpen en steeds beter te laten voetballen.” Burg, eerder bij clubs als Rijswijkse Boys en Nivo Sparta op hoger niveau actief, ziet bij HRC’14 nog volop groeimogelijkheden. “De slordigheden in de opbouw, zoals tegen SRC bij de tegengoal, moeten eruit. Daar werken wij met zijn allen hard aan. Dat heeft meer tijd nodig dan de twee maanden die wij met de groep aan het werk zijn.” Burg weet dat hij met spelers werkt die voor elkaar door het vuur gaan. “Wij zijn er als trainers trots op om met die gasten te kunnen werken. Het is heel plezierig te zien dat deze fusie echt een succes is. Van pupil tot eerste elftalspeler, van bestuur tot technische staf en de kantinebeheerders. Er zijn zo veel mensen die iets willen doen voor deze fusieclub. Iedereen is er heel gedreven mee bezig.” Burg doet geen uitspraak over de uitkomst van dit seizoen. “Daar begin ik niet aan. Ik ben realistisch. Wij zijn blij terug te zijn in de vierde klasse en gaan best nog wel hier en daar een tikkie oplopen.” Na afloop van de wedstrijd was het feest op het knusse veld van Hurwenen, waar het dorp was volgepakt met auto’s van bezoekers. Een bewijs dat HRC’14 leeft.