Verslag: HRC’14 3 – DSC 5 (3-3)

HRC’14-3e – DSC-5 (3-3)

Een nieuwe club, nieuw bestuur, nieuwe hoofdtrainer, een nieuwe website, een frisse start. Vanuit deze feiten zijn de stoute schoenen aangetrokken om een 3e elftal te gaan formeren met een selectie van spelers waar je niet omheen kan. Vanuit de filosofie één keer in de week trainen en lekker ballen op de zondag is dit idee verder uitgewerkt en daar zijn we dan, HRC’14 3e elftal.

Na straffe onderhandelingen in de transferperiode zijn de contracten getekend en bestaan we uit een diverse groep spelers waarmee we het seizoen 2014-2015 gaan bestormen. Met nestor Peter Kooijman als trainer en Stan Coppens als leider hebben we een staf van wereldklasse. Vandaag hebben we ook Henk vd B. als een jonge hinde langs de lijnen zien flaneren en die vlag stond hem goed, we hopen daarom ook na gesprekken met de zaakwaarnemer van Henk hem vast te kunnen leggen voor ons elftal.

Vandaag het eerste officiële wapenfeit voor de beker tegen onze vrienden uit Kerkdriel (na een klinkende overwinning tegen Alem 2 als voorbereiding, uitslag 1-4). Huurling Thierry begon onder de lat met daarvoor Stefan, Kees, PJ en Martin die de achterste linie vormde. Gevolg door een middenveld van Django, Roy, Peter en John. Voorin startte CJ en Lex. Op de bank Tom en Jordi (A spelers die in de kweekvijver van de club mochten spartelen) en ondergetekende (na een week Welness hotel na mijn eerste training was ik blij dat ik zittend mocht beginnen).

Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet gefocust heb op het spel wat voor me afspeelde, genietend van het zomerzonnetje en ouwehoerend met dun leidert en de vele geïnteresseerde toeschouwers was wel op te maken dat het balletje lekker rond ging. Toch stonden we in de 10e minuut met 0-1 achter. Pas na 35 minuten kon Lex op aangeven van Peter de stand gelijktrekken. In de tussentijd was ik leider Stan even kwijt die druk bezig was om 2 strijkijzers tegen elkaar aan te wrijven en zag ik in de verte Stefan het veld af strompelen richting bank. Stan leek alles onder controle te hebben, gaf Stefan een flinke optater, koppelde hem aan het zuurstof, gaf Stefan een pilsje en een trainingspak en ging onverstoord verder met zijn taak als leider. Tom had ondertussen de plek van Stefan overgenomen.

 Na een luchtige speech van onze staf in de rust mocht CJ even rust nemen en werd vervangen door Jordi, Django mocht even rust nemen voor Ramon. In de 65e minuut mocht Lex zijn rust pakken en kon de uitgeruste CJ de wei weer betreden. Twee minuten na deze wissel maakt DSC 1-2. DSC had vandaag de strategie lange halen snel thuis en peerde elke bal lang richting de voorhoede. In de 70e minuut kon John de 2-2 intikken op aangeven van Ramon die de bal tactisch doorgespeeld kreeg van CJ. Na dit doelpunt smeekte PJ om gewisseld te worden maar leidert Stan ging hier niet mee akkoord. Roy werd gewisseld en Stefan mocht nog wat minuten gaan maken. In de 74e minuut kregen we de 2-3 om onze oren, wederom een situatie die ons op de 1 of andere manier overviel en waardoor DSC redelijk makkelijk het doelpunt kon maken. Gelukkig konden we in de 87e minuut vanuit een corner van John via het hoofd van Peter de gelijkmaker maken 3-3.

Al met al konden we elkaar vandaag goed vinden op het veld. De centrale as draaide als een tierelier met aanbiedende spelers die ingespeeld wilden worden en ingespeeld werden. Qua balbezit en spel was HRC de bovenliggende partij, jammergenoeg vielen de tegendoelpunten op een wat slordige wijze en veelal voorafgaand van een dood spelmoment. De potentie, wilskracht en het spel zit in onze ploeg en we hopen dat alle kwaliteiten in de competitie tot zijn recht gaan komen. Op naar de volgende bekerwedstrijd die we toch als een soort oefenpot moeten beschouwen waar we het maximale uit gaan halen om gesteld te beginnen aan de competitie. Afsluitend met een quote van onze leidert “de minuten van de 2e helft zijn alsof de eerste helft 45 minuten heeft geduurd”.