Ophemert 2 – HRC’14 5 (5-5)

Vandaag gingen we onze tweede bekerwedstrijd voetballen uit in Ophemert tegen Ophemert 2. Na vorige week op inzet de wedstrijd gewonnen te hebben, moest het vandaag tegen medekoploper Ophemert wederom de volle 100% inzet gaan tonen. Met de terugkeer van motivator Patrick van Santen stond het middenveld als vanouds, alleen was het even puzzelen hoe de verdediging opgesteld moest worden. Ophemert 2 een oude bekende van afgelopen seizoen, waarin 2x van gewonnen werd, was niet de enige tegenstander van vandaag. De zon met zijn gloeiende warmte deed zijn best om er een warme wedstrijd van te maken. En warm was het!!!

Na de warming up werden de elf basisspelers bekend gemaakt. En werd er bepaald hoe men de tegenstander moest aanpakken.Met 14 spelers waaronder wederom drie genodigden van het vierde elftal, begon de wedstrijd. Beide teams tasten elkaar in het begin af en HRC kreeg al wat kleine kansjes. Het spel van Ophemert was duidelijk achterin niks weggeven en de lange bal hanteren terwijl HRC het spel wilde beleven met combinatie voetbal. Binnen vijf minuten kreeg Ophemert een corner waarin zeer ongelukkig de bal in eigen goal gewerkt werd waardoor de thuisploeg op 1-0 kwam. Daarna kwamen we wat beter in het spel en kregen we behoorlijke kansen op de gelijkmaker. Helaas moest er na negen minuten weer een tegengoal verwerkt worden doordat de spits van Ophemert zijn uithaal zag verdwijnen in de goal van HRC.

Nog geen twee minuten later kwam het antwoord van HRC Manuel Sterk scoorde de 2-1. Het spel ging op en neer waardoor er goede kansen kwamen op de gelijkmaker, helaas hadden we het geluk niet aan onze zijde. In de 19de minuut scoorde Ophemert weer het werd 3-1 voor de gasten en even had HRC geen antwoord. Vlak daarna moest Manuel, na een stevige tackel, even het veld verlaten met gelukkig een meevallende blessure. Daarna mocht Martijn van der Zwan de honneurs voorin behartigen.

De resterende tijd van de eerste helft was voor HRC, helaas na vele kansen ging de bal er maar niet in en werd de ruststand van 3-1 meegenomen naar de thee. Wederom een achterstand maar we wisten van elkaar dat als we onze inzet bleven tonen we hier vandaag niet hoefden te verliezen van deze opponent. Binnen de rusttijd werd dit ook besproken en iedereen ging met volle moed de tweede helft weer aan. Gelijk zochten we de goal op van onze tegenstander en probeerden zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. In de 56ste minuut was het dan zover doordat Patrick van Santen ruw onderuit gehaald werd binnen het 16 meter gebied, kon de scheids niets anders doen dan een penalty geven. Martijn van der Zwan faalde niet en bracht zo de 3-2 op het scorebord.

Na wat pijntjes en vermoeidheid problemen ging er gewisseld worden. Dat dit even cruciaal werd voor het team had niemand verwacht. Binnen 10 minuten tijd moest het team van HRC 2 tegengoals meer verwerken terwijl we op dat moment het geloof terug hadden om hier een goed resultaat te halen.

Met nog een kleine twintig minuten. Te voetballen kwam Manuel Sterk terug het veld in. Daarna moest ook Corne Walraven gewisseld worden en kwam Dion de Ruiter op zijn plaats te spelen. Dat dit ook nadelig was voor het team had,ook niemand verwacht want na vijf minuten te hebben gevoetbald moest hij het veld verlaten met een rode kaart die op dat moment zeker terecht was te noemen. Dus verder met 10 spelers die het dan moesten gaan doen voor HRC.

Gelukkig gaven we het niet op en kon er in de 83ste minuut een doelpunt bijgeschreven worden op conto van Manuel Sterk. Daarna werd het ff hectisch waardoor er ook een speler van de tegenstander met geel het veld kon verlaten. Dat dit gunstig was voor het team kon niemand uitsluiten. In de 87ste minuut kwam daar dan de 4de goal wederom van de voet van Manuel Sterk. Met nog enkele minuten te spelen wilde HRC minimaal er een gelijkspel uithalen.

In de 90ste minuut werd dit een feit doordat Manuel Sterk met een feilloze hattrick de stand op 5-5 zette. Met nog enkele minuten te gaan wilde HRC nog voor de winst gaan, helaas was de tijd niet genoeg waardoor we toch het gelijkspel meenamen als een overwinning!!! Daarom een goed door inzet en en strijd behaald eindresultaat. Neemt echter niet weg dat we de volgende wedstrijd nog beter geconcentreerder en feller moeten beginnen, waardoor we het ons zelf iets makkelijk kunnen maken.

Met het gelijkspel van vandaag en de overwinning van SCZ op RKVSC, moet HRC volgende week uit naar Velddriel om daar te proberen om te winnen en om zo door te gaan naar de volgende ronde….. Dit gaan we volgende week weer zien en houden u graag op de hoogte.

Doelpunten 1ste helft :
5de minuut 1-0 e.g.
9de minuut 2-0 Ophemert
11de minuut 2-1 Manuel Sterk
19de minuut 3-1 Ophemert

Doelpunten 2de helft :
56ste minuut 3-2 Martijn van der Zwan(pen)
64ste minuut 4-2 Ophemert
70ste minuut 5-2 Ophemert
83ste minuut 5-3 Manuel Sterk
87ste minuut 5-4 Manuel Sterk
90ste minuut 5-5 Manuel Sterk