Wadenoijen 4- HRC’14 5 (1-5)

Wadenoijen 4- HRC’14 5 (1-5)

Op deze mistige morgen gingen we ons pad vervolgen naar Wadenoijen om aldaar te gaan voetballen tegen het 4de elftal van de gelijknamige voetbalvereniging. Met een selectie van 13 spelers begonnen we aan de wedstrijd. Jeroen Versteeg helaas geblesseerd, Donny Linnenbank was ziek en Jeroen van Heck had zich na een goed feestje helaas verslapen. Des al niet te min waren de overige spelers blakend van zelfvertrouwen om weer een goed resultaat neer te kunnen zetten.

Met op een nog mistig en nat veld gingen we de confrontatie aan tegen een team wat we vorig seizoen ook al tegen gekomen zijn. We begonnen weer in onze oude vertrouwde formatie. De aftrap begon en na enkele minuten elkaar afgetast te hebben bleek dat we vandaag het fysieke spel niet mochten schuwen, maar dat we ook ons eigen spel weer konden hanteren.

Met goede druk naar voren kregen we een aantal opgelegde kansen waar jammer genoeg niet uit gescoord kon worden. Steeds zochten we de aanval op maar leidde dit tot niets. We moesten ook vooral uitkijken met de omschakeling want juist daardoor kregen de gastheren ook enkele goede kansen op voorsprong te kunnen komen. Gelukkig hadden hun ook het vizier niet op scherp staan zodat na een half uur nog steeds de brilstand op het scorebord stond.

Toch bleven we vol in de aanval en kon het niet uitblijven dat wij de meeste recht hadden op de voorsprong. Na 35 minuten was het dan zover Manuel Sterk kon de ban breken met een goed ingeschoten bal en de ban was gebroken. Maar Wadenoijen liet het er niet bij zitten en kon ook aardig mee in het voetbalspel. Vlak voor rust kon er door een voorzet van Marco van Oijen geanticipeerd worden doordat Dion de Ruiter de goede voorzet kon doorschuiven in het doel van de gastheren. 0-2 op slag van rust ja dan kan je even lekker bijkomen met de warme thee. In de rust nog even de puntjes op de i zetten en de tweede helft kon van start.

De druk naar voren werd gezocht en kwamen er al enkele kansen. In de 50ste minuut werd Patrick van Santen neergelegd in het strafschopgebied en werd er door de keurige scheidsrechter rechtvaardig naar de penaltystip gewezen. Martijn van de Zwan legde af en kon HRC op een 0-3 voorsprong zetten vanaf de stip. Nog geen 3 minuten later kon ook Wadenoijen zijn goal maken. De rechterbuiten speler schoot de bal fenomenaal in de bovenste linkerhoek, een doelpunt die hij niet makkelijk nog een keer kan maken maar wel een hele mooie. Hierna bleef het spel een beetje op en  neer gaan met nog enkele goede kansen voor HRC. Pas in de 75ste minuut kon Rik van Os na tweemaal de keeper te hebben omzeild de vierde treffer scoren voor HRC.

Met de 1-4 voorsprong vonden de teams het wel welletjes en werd de wedstrijd niet meer bezienswaardig. Gelukkig konden we na dit duel weer de drie punten bij schrijven en onze status behouden. Volgende week zijn we vrij, die week erna wacht de confrontatie met de Tielse Eendracht Combinatie.

Doelpunten 1ste helft :
35ste minuut Manuel Sterk 0-1
44ste minuut Dion de Ruiter 0-2

Doelpunten 2de helft :
50ste minuut Martijn van der Zwan 0-3 (pen.)
53ste minuut Wadenoijen 1-3
75ste minuut Rik van Os 1-4