Wadenoijen – HRC’14’14 (1-2)

Wadenoijen – HRC’14’14 (1-2)

Vandaag verzamelde we om 12.00 uur in Hurwenen en konden we een deel van de talenten van het derde kijken. Marcel Helderton was niet present in Hurwenen, maar de groep ging naar Kerk-Avezaath waar Marcel en zijn gezin een heerlijke lunch hebben verzorgd en we hebben genoten van diverse soepen en lekkere broodjes. Dank aan de familie Helderton!

In de bespreking werd al snel duidelijk dat dezelfde elf als vorige week zouden beginnen. Frank was deze week ziek geweest en Joost van Tol was na minuten in het tweede en bij onder 23 terug in de selectie na zijn blessure. Vandaar dat Frank met 2 meeging en “Tol” op de bank plaats nam.

Goal: Thierry Lahey
Verdediging: Johan Verhoeven, Roy Broeders, Joost van Engelen
Middenveld: Coen van Tol, Patrick Jansen, Joost Leerintveld en Roy van Hemert
Aanval: Hans Grandia, Berry van Maren, Peter Maasdam
Wissels: Noah Maas, Gert-Jan Piels, Joost van Tol en Mark Langedijk

In de warming-up bleek dat het geen optimaal veld is en we hadden al gehoord en gescout dat Wadenoijen een taaie tegenstander is met veel fysiek. Vooral de aanvallers zijn groot en sterk en we waren dus gewaarschuwd. Voor de groep was het weer een mooie stimulans om te zien dat het publiek uit Rossum en Hurwenen een hele lange zijde in beslag hadden genomen en dus op veel steun konden rekenen!

Het eerste kwartier was een tikkeltje slordig en ongeconcentreerd. Ondanks de waarschuwing dat dit ons niet mocht overkomen is dit er toch ingeslopen. In het eerste kwartier was Hans op rechts en een opkomende Johan met oog voor Berry die een kopbal geen kracht mee kon geven dreigend. Na een kwartier leek HRC’14 meer grip te krijgen en iets sterker te worden zonder echt gevaarlijk te worden en werd het spel vooral op het middenveld gespeeld. In de 30e minuut kon de sterke spits van Wadenoijen aangespeeld worden, zich los maken en afwerken op Thierry. Thierry kon nog redding brengen, maar in de rebound kon de spits in leeg goal binnen schieten. Een bittere pil voor HRC’14, die nu de rug moet rechten. De laatste minuten voor rust perste HRC’14 er nog een slotoffensief uit met 2 corners en een gevaarlijke vrije trap rond de 16. Helaas mocht het niet zo zijn en gingen we met een achterstand de thee opzoeken.

In de rust werd de concentratie en het niet scherp starten duidelijk vermeld en enkele puntjes op de i gezet met daarbij de boodschap… hier zijn punten te halen!! De eerste minuut van de tweede helft was veelbelovend met een goede combinatie tussen Berry en Peter en een goede poging van Berry die de zijkant van de kruising raakte. Daarna had HRC’14 controle over de wedstrijd en een stuk minder nonchalant en werd er gevochten voor iedere meter. Een goede actie van Coen had een beter lot verdiend en kwam er het nodige gevaar van de rechterkant. Berry fungeerde 3 x als aanspeelpunt en kon Hans bereiken waardoor direct gevaar en dreiging ontstond. Ondanks het fysiek van Wadenoijen moest de verzorger enkele keren in actie komen en kon de spelers weer oplappen. Aan alles kon je merken dat de gelijkmaker in de lucht hangt en Wadenoijen geen moment gevaarlijk kon worden.

Na een mooie opening van Berry op Peter ontstond veel gevaar en moest de goede keeper van Wadenoijen optreden en ramde de bal blind weg. Hij raakte hierbij een medespeler in het gezicht die direct van de wereld was en zijn medespeler maakte hands. De vrije trap die daar opvolgde was aan Joost Leerintveld goed besteed en kon van 23 meter mooi binnen schieten. 1-1!! Gert-Jan Piels werd ingebracht en Roy van Hemert werd bedankt voor zijn bewezen diensten. Even daarvoor werden de spelers geïnstrueerd en werd met een tactische ingreep nog meer druk gezet. Ondanks de 1-1 bleef dit in tact. De rake vrije trap bracht meer vuur in het spel van HRC’14 en iedereen kon de overwinning ruiken. Een slotoffensief werd in gezet en in het laatste kwartier wilde HRC’14 deze wedstrijd over de streep trekken. Er waren enkele mooie aanvallen over verschillende schijven te zien er was gevaar voor het doel van Wadenoijen. Een schot van Berry en een grote kans voor Joost waren het gevolg, maar het net werd niet gevonden. HRC’14 bleef drukken en Roy Broeders mocht een corner nemen vanwege de druk die HRC’14 gaf. Het was Johan Verhoeven die beheerst de bal achter de keeper en verdedigers op de doellijn kopte en een 1-2 voorsprong was een feit! Een belangrijke goal op een perfect moment! Een goede pass van Gert-Jan op Berry die net miste, een geweldige schot uit de lucht van Joost E en een goede redding van de keeper op een vrije trap van Berry zorgde net niet voor een grotere voorsprong. Daartussen leek een miscommunicatie tussen Thierry en Coen voor gevaar te zorgden maar gelukkig kon de verdediging dit rustig oplossen en konden de drie punten mee worden genomen naar HRC’14 en kon Wadenoijen met deze overwinning op een grotere achterstand zetten op de ranglijst. Dit zorgde voor een grote ontlading in de kleedkamer en kan iedereen zich opmaken voor een onvergetelijke Superthursday!

Volgende week zondag zijn we vrij en over twee weken nemen we het op tegen FC Drunen. Graag tot ziens wanneer de blauw/zwarte trein verder stoomt!