Well Mini’s – HRC’14 Mini’s (3-4)

Well Mini’s – HRC’14 Mini’s  (3-4)

“De Heksenketel van Well”

Zaterdag 4 Oktober 2014 is een bijzondere dag voor de Mini’s van HRC’14. Dit omdat de allereerste uitwedstrijd voor de boys op het programma staat. En niet zomaar een! Waar verder in de wereld toppers op het programma stonden als Ajax – Pec Zwolle, Chelsea – Arsenal en Juventus – AS Roma, mochten onze jongens aantreden in en tegen Well. Een ploeg die net als ons alle wedstrijden heeft gewonnen. Ook is Well een ploeg die bekend staat om haar aanhang, de naam “Heksenketel” heb ik daarom vaak voorbij horen komen. Het beloofd dus een zware en moeilijke pot te worden.

Zijn onze boys van de Mini’s bestand tegen “De Heksenketel van Well” en kunnen ze dit 6 punten duel winnend afsluiten?

Zoals U gewend bent, neem ik U mee in de afgelopen trainingsweek.

Na de monsterscore tegen onze vrienden van TGG (12-1 winst), was het vertrouwen toegenomen. De eerste overwinning van de competitie tegen OSC’45 (12-4 winst) was dus geen incident, deze groep heeft echt de potentie om hoge ogen te gooien in de toekomst.

Iedereen was er op trainen, en er werd goed en hard getraind door de boys. Ook is het goed om te zien dat de aanwijzingen van assistent trainer Lauren goed opgepikt worden.

Zaterdagochtend werd er in Rossum verzameld om gezamelijk de reis te maken naar Well. Iedereen was ruim op tijd waarvoor een compliment! Alsof er van bovenaf mee gespeeld word, is het wederom heerlijk voetbalweer op een wedstrijddag van de Mini’s van HRC’14.

Het leek er vervolgens op alsof iedereen een privé-chauffeur had meegenomen, met andere woorden : er waren voldoende auto’s! Het is mooi om te merken dat er ook bij uitwedstrijden veel publiek meekomt om de toekomst van HRC’14 aan het werk te zien!

Al met al een goede voorbereiding dus voor de topper/klassieker/el classico! Oftewel : onze mannen zijn klaar voor het 6 punten duel!

De wedstrijd:
Bij aankomst in Well merk ik dat de boys toch wel een beetje gespannen zijn. De eerste keer op een ander complex, andere kleedkamer en een ander veld. De warming up is kort maar krachtig en de opstelling word bekend gemaakt. Deze mannen moesten het gaan doen vandaag:

Achterin : (turbo)Teddie – Sem – Ralph
Voorin   :  Jasper – (sneltrein)Marijn
Wissel: Kay, Thijs en Bram.

De wedstrijd begint en meteen is goed te zien dat Well een geduchte tegenstander is. Waarbij het zo nu en dan een tactisch schaakspel lijkt, word ineens de 1-0 gemaakt door Well. Waar wij proberen er combinerend en met dribbels doorheen te komen heeft Well duidelijk een andere taktiek : schieten wanneer dat kan! Daarmee hebben onze Mini’s in het begin van de wedstrijd zichtbaar moeite. Toch draaien onze jongens de wedstrijd nog voor rust om. Waar er goed verdedigt word laat Jasper zijn aanvallende klasse zien en maakt in een tijdsbestek van 5 minuten 2 fraaie goals : 1-2!! Er worden gedurende de wedstrijd verschillende wissels toegepast en het is goed om te zien dat het team daar geen enkele keer zwakker van word!

1-2 is vervolgens ook de ruststand. We mogen buiten in het zonnetje rust houden en we worden op onze wenken bediend door de butler van Well, die ons voorziet van het bekende bekertje limonade. Er worden verschillende aanwijzingen gegeven met als belangrijkste : niet door het midden uitverdedigen! Om die tip kracht bij te zetten, word de vader van Turbo Teddie (Antoine) ingeschakeld. Waar hij vroeger zelf schitterde in het doel, ging hij nu achter het doel staan om de verdedigers te coachen, top!

De tweede helft gaat van start en het spelbeeld blijft hetzelfde. Opgejut door de heksenketel word zomaar de 2-2 gemaakt door Well. Onze jongens geven niet op en daarbij wil ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om de volgende speler aan U voor te stellen : Kay! Beter bekend als Kamikaze Kay! Als ware aanjager van dit team en ongekende kamikaze acties waarbij hij ballet, japanse vechtkunst en voetbal combineert, zorgt hij ervoor dat er een schepje bovenop komt bij de Mini’s van HRC’14. Resultaat is de 2-3 die niet uit kon blijven, die gemaakt word door de steeds beter spelende Ralph!

Er zijn een aantal gevaarlijke schoten van Well die goed geblokt worden door Marijn (waarover later meer). De spanning blijft maar stijgen en ik zie rondom het speelveld steeds meer zenuwachtige gezichten, veel oe’s en aaaa’s, en mensen die bijna niet meer durven te kijken. Bij de omliggende velden krijgen ze ook hoogte van wat er zich afspeelt bij de wedstrijd van de Mini’s en er komen steeds meer mensen kijken. Kunnen onze boys hiermee omgaan en de heksenketel stil krijgen door de punten binnen te slepen?

Het lijkt erop dat de scheidsrechter net zolang door laat spelen tot de gelijkmaker komt, en die komt er… 3-3. Meteen na de aftrap en voordat de scheidsrechter af kan fluiten, gaat sneltrein Marijn zich ermee bemoeien. Sneltrein Marijn laat zien familie te kunnen zijn van Usain Bolt, rent als een wervelwind naar voren om hoogstpersoonlijk de Mini’s van HRC’14 naar de overwinning te schieten : 3-4!!!

Een zinderende wedstrijd met een zinderend einde en een verdiende winnaar! Onze jongens laten zien dat overspelen en dribbelen meer effect heeft dan gewoonweg schieten en worden dus beloond met de punten en de nieuwe koppositie! Een hele leerzame wedstrijd met goede tegenstand waar we op voort kunnen borduren.

Man of the match: Sneltrein Marijn! Onze topscoorder heeft laten zien en echte teamspeler te zijn! Waar de ploeg het lastig had voelde hij zich geroepen om te gaan verdedigen, waarbij hij heel veel ballen wist te keren. Als klap op de vuurpijl liet hij zien niet moe te zijn (hij speelde de hele wedstrijd), en trok er nog een sprint uit om de winnende binnen te schieten! Goed gedaan Sneltrein Marijn!!

Volgende week spelen onze Mini’s thuis om 10.15uur in Rossum. Tegenstander zijn onze vrienden van FC Engelen. Deze ploeg heeft slecht 1keer verloren (in de heksenketel van Well), en is dus een goede tegenstander. Kom daarom allemaal naar het sportpark in Rossum om onze toekomst naar de overwinning te roepen!