Wilhelmina F2 – HRC’14 F1 (5-7)

“Veerkracht”

Zaterdag 17 Oktober 2015, speeldag 4 voor onze boys in deze competitie. Vandaag spelen we een uitwedstrijd tegen de F2 van Wilhelmina uit Den Bosch. Deze ploeg had slechts 1 wedstrijd gespeeld in deze competitie, en dat was een nederlaag tegen de ongeslagen koploper. Dus vooraf konden we weinig zeggen over de sterkte van de tegenstander.

Na vorige week verloren te hebben van koploper RWB, moesten we onze pijlen gaan richten op de eerst komende wedstrijd. De trainingen werden als vanouds weer druk bezocht, en stonden vooral in het teken van veel 1 tegen 1 , afwerken, en partijspellen. Iedereen werd klaar gestoomd voor de wedstrijd tegen Wilhelmina F2, wat onze 2de overwinning moest gaan opleveren.

De Wedstrijd:

We verzamelde in Hurwenen en iedereen was mooi op tijd om af te reizen naar Den Bosch. Na ieder hoekje van Den Bosch te hebben gezien, de navigatie van leider Alexander “deed het niet goed”, kwamen we aan op het complex van Wilhelmina. Iedereen was op tijd omgekleed en we konden beginnen aan de warming up. Ook vandaag hadden we weer een nieuwe aanvoerder. Na zijn goede wedstrijd van vorige week, en zijn goede inzet tijdens de trainingen, is Ralph vandaag onze Captain. Thijs is er vandaag helaas niet bij wegens ziekte, waardoor we het vandaag met 9 spelers moesten gaan doen. Ook krijgen Sem en Teddie vandaag een disciplinaire straf wegens slecht luisteren en trainen, wat resulteert in een plekje in de wissel. De opstelling:

Keeper: Kay
Verdediging: Ralph (c) – Marijn – Bram
Aanval: Florian – Jasper – Tijn

Wissel: Sem en Teddie

Het startsignaal klinkt, en onze mannen zoeken meteen de aanval. Te zien is dat de tegenstander uit grotendeels 1ste jaars F bestaat, dus beloofd dit een interresante wedstrijd te worden. Het spel golft in de beginfase op en neer, en word er ineens gescoord door de tegenstander vanuit de rebound , 1-0. Onze jongens laten zich niet gek maken, en zoeken gewoon weer de aanval. Na een mooie steekbal van Marijn, is het Jasper die vrij kan schieten, jammer genoeg stond zijn vizier nog niet op scherp en mist hij. Nog geen minuut later is het wederom Marijn met een mooie actie en geeft de bal goed voor op Jasper, dit keer houd de keeper de bal er mooi uit. De aanvallen blijven maar komen, en het is wachten op een goal. Na een goede onderschepping van aanvoerder Ralph, speelt hij de bal diep naar Jasper, dit keer krijgt Jasper een beetje hulp van een ouder van de tegenstander. Hij schiet de bal perfect tegen de grote teen van een ouder die vlak naast het doel staat te kijken , en zo rolt de bal het doel in, 1-1! Vervolgens is het Marijn die met zijn rechterbeen de bal perfect diep geeft aan Jasper die deze bal jammer genoeg mist. Nog voor rust word de 1-2 gemaakt. Na weer een goede actie van onze aanvoerder, gunt hij Marijn de bal , Marijn schiet de bal genadeloos tegen de touwen waardoor we met een voorsprong kunnen gaan rusten.

In de rust word een compliment gegeven aan de spelers. En verteld dat als we zo zouden blijven combineren, dat er dan vanzelf meer doelpunten zouden volgen. Ook worden er weer wat wisselingen toegepast wat resulteerd in de volgende opstelling. Kay blijft keeper. Achterin staan nu Sem, Teddie en Ralph. Voorin staan Marijn, Florian en Jasper. De wissels zijn Bram en Tijn.

De 2de helft is amper begonnen en we zijn alweer gevaarlijk. Na goed verdedigen van Sem, speelt hij Jasper in. Jasper laat zien waarom hij de enige echte dribbelkoning is en speelt een paar spelers eenvoudig uit. Hij legt de bal klaar en schiet snoeihard op het doel. De keeper kan de bal tegenhouden maar in de rebound is onze Sneltrein Marijn er als de kippen bij om de 1-3 te scoren! Nog geen 2 minuten later speelt de keeper van de tegenstander de bal recht in de voeten van Jasper, Jasper aarzeld geen moment en schiet de 1-4 en mooi in. Kort daarna een zelfde situatie. Door goed druk zetten kan hun keeper de bal alleen maar lang proberen te schieten. Dit keer in de voeten van Ralph die de bal perfect en als een kanonskogel in het doel schiet, 1-5! In onze enthausiasme blijven we aanvallen, alleen word daar af en toe vergeten om ook mee te verdedigen. De concentratie lijkt weg te zijn, en het lijkt alsof de jongens denken dat de buit al binnen is. Na een aantal aanvallen van de tegenstander, en slap verdedigen van onze kant, staat het binnen een mum van tijd 5-5… Het zal toch niet gebeuren dat we heel de wedstrijd beter spelen, we het dan toch helemaal weg gaan geven?! De mauwen worden opgestroopt en met nog een paar minuten te spelen, word de aanval weer gezocht. Na een mooie pass van Marijn, is Teddie mee opgekomen. Teddie speelt de bal met links perfect naar Jasper. Jasper schiet de bal mooi in de hoek en maakt zijn hattrick compleet, en zet het team op een 5-6 voorsprong! Kort daarna verdedigt Jasper goed mee en speelt de bal naar Ralph. Ralph legt de bal mooi voor op Teddie die de bal goed binnen schiet en zet daarmee de eindstand van 5-7 op het scorebord. De penaltyserie was een spannende, met een paar mooie reddingen van Kay, en een bal perfect in de kruising van Ralph. Al met al een goede wedstrijd, waarbij we mooi aanvalsspel hebben laten zien. Ondanks dat de tegenstander onnodig terug in de wedstrijd kwam, hebben we veerkracht getoond en nemen we de 3 punten mee naar huis! Ook staan we na vandaag op een mooie 2de plaats in de competitie.

Man of the Match: Revelatie Ralph! Ralph heeft vandaag gespeeld als een echte aanvoerder. Hij verdedigde goed en was aanvallend met 3 assists en 1 doelpunt zeer belangrijk. Ralph heeft de stijgende lijn te pakken en dat is wekelijks goed te zien tijdens de trainingen en wedstrijden. Goed bezig Ralph! Ga zo door!

De eerst volgende wedstrijd van onze helden zal zijn op zaterdag 31 Oktober om 9.45uur thuis in Hurwenen tegen Wilhelmina F2. Kunt U niet zo lang zonder de sterspelers van HRC’14 ? Kom dan een keer kijken tijdens een van onze trainingen. Tot de volgende keer!